Saltar ao contido principal
Xornal

A Cátedra do Pan e do Cereal da USC presenta as súas liñas de traballo en certames gastronómicos de Mayorga e Pontevedra

Ángeles Romero abre este luns o V Congreso Gastronómico de Mayorga e, pola tarde, guía xunto con técnicos da cátedra un taller na Semana Gastrocultural das Neves

Actualizada: 18-02-2019 09:57
Comparte esta noticia en Facebook Comparte esta noticia en Del.icio.us Comparte esta noticia en Meneame Comparte esta noticia en Google Bookmarks Comparte esta noticia en Yahoo

Ángeles Romero, directora da Cátedra do Pan e do Cereal da USC

A Cátedra do Pan e do Cereal da USC participa este luns en dous certames gastronómicos que se celebran nas provincias de Valladolid e de Pontevedra baixo os lemas ‘Metidos en fariña’ e ‘Falemos de pan’, respectivamente, e nas que o pan será un dos grandes protagonistas dos diversos faladoiros e talleres prácticos organizados no marco destas xornadas.

 

A catedrática da área de Tecnoloxía de Alimentos da USC e directora da Cátedra do Pan e do Cereal, Ángeles Romero Rodríguez, abre esta mañá a quenda de relatorios do V Congreso Gastronómico Provincial de Valladolid, que se desenvolve en Mayorga baixo o título ‘Metidos en fariña’. Na súa exposición inaugural, Ángeles Romero ofreceu o relatorio ‘Maridaxe e carta de pans... ficción ou realidade?’, no que explicou algunhas das liñas de traballo nas que se está a avanzar desde a Cátedra do Pan e do Cereal da USC, unha cátedra promovida polo grupo de panaderías Da Cunha, e asentada na sede universitaria luguesa.

 

Xa en quenda de tarde, a directora da Cátedra do Pan e do Cereal da USC intervirá tamén no concello pontevedrés de As Neves na primeira sesión de relatorios programada no marco da V Semana Gastrocultural, un foro a través do que se pretende poñer en valor o pan como produto esencial da alimentación e elemento singular da cultura gastronómica galega.

 

A directora da Cátedra do Pan e do Cereal da USC aproveitará súa participación na V Semana Gastrocultural ‘Falemos de pan’ para presentar a cátedra universitaria que dirixe e os seus cometidos nos ámbitos da investigación, formación e transferencia ao sector. Romero estará acompañada durante a súa participación neste foro do graduado en Nutrición Humana e Dietética Ricardo Estévez López, quen disertará sobre o valor nutricional do pan.

 

A caracterización organoléptica e a maridaxe do pan centrará a intervención da tecnóloga de alimentos Belén García Gómez. Ao seu remate, o enxeñeiro agrónomo do Grupo Da Cunha, Fernando Almeida, falará sobre o cultivo do trigo galego. A quenda de intervencións chegará ao seu remate da man de Alicia Benade, xerente dunha empresa dedicada ao cultivo da variedade de trigo callobre.

 

A V Semana Gastrocultural ‘Falemos de Pan’ continuará o martes con novos faladoiros, nos que distintos relatores abordarán cuestións relativas ao pan de millo, a broa portuguesa, a pegada do millo na cultura galega, así como sobre as semellanzas e diferenzas entre os pans galegos e alemáns. A sesión de tarde estará centrada na análise das particularidades dalgunha das clases de pan comercializadas en Galicia e que reciben o nome da súa localización xeográfica, tal e como pode ser o caso de pan de Cea, pan de Porriño, pan de Moa, pan de Fisterra, A Bulanxeri, de Santiago, e, entre outros, o laboratorio pontevedrés Amásame Bakery.