Saltar ao contido principal
Xornal

A aceleradora do sector alimentario BFFood esperta interese entre os investigadores do campus de Lugo

Actualizada: 28-03-2019 08:23
Comparte esta noticia en Facebook Comparte esta noticia en Del.icio.us Comparte esta noticia en Meneame Comparte esta noticia en Google Bookmarks Comparte esta noticia en Yahoo

Investigadores da USC no campus de Lugo, na presentación da aceleradora do sector alimentario BFFood

A aceleradora vertical especializada no sector alimentario Business Factory Food (BFF), unha iniciativa promovida pola Xunta de Galicia a través do Instituto Galego de Promoción Económica (Igape), a Sociedade Xestora de Entidades de Investimento de Tipo Pechado (Xesgalicia) e da Axencia Galega de Innovación (GAIN), na que participa a USC xunto coas demais universidades galegas, entre outras entidades e empresas, presentou este martes a seu programa de actuación e as pretensións coas que bota a andar esta iniciativa no marco dunha sesión celebrada no edificio Cactus do campus de Lugo e na que participaron preto de 30 investigadores.

 

A profesora Elvira López Mosquera, adxunta á Vicerreitoría de Coordinación do campus de Lugo para Investigación, Transferencia  e Innovación, deu a benvida a todos os participantes neste foro no marco dunha sesión na que tamén interviron como relatores o xerente da Business Factory Food, Javier Álvarez Osuna, e Juan Feijoo Casanova, da Área de Competitividade-Igape.

 

A BFF é unha aceleradora que busca solucionar retos do sector alimentario e da industria 4.0, a través de empresas en vías de constitución ou recentemente constituídas, ofrecendo para iso financiamento, infraestruturas, mentorización, coaching e formación. Para acadar este obxectivo, a BFF conta coa dinamización, xestión e coordinación do Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) e co apoio de grandes empresas tractoras do sector, como Grupo Calvo, Grupo Nova Pescanova, Adegas Martín Códax, Kiwi Atlántico, Cravo Food Factory, CLUN Cooperativas Lácteas Unidas, Quescrem e Torre de Núñez.

 

Esta nova iniciativa conta tamén cun elevado nivel de representatividade, xa que ademais das tres universidades galegas, tamén participan da Business Factory Food a Asociación Galega de Cooperativas Agrarias (Agaca), Anfaco-Cecopesca, o Instituto Tecnolóxico de Galicia (ITG) e a Fundación Empresa-Universidade Galega (Feuga). Todos os socios da BFF achegan coñecemento experto, infraestruturas e medios técnicos a disposición dos emprendedores para o desenvolvemento e avance dos seus proxectos.

 

Próxima presentación Santiago

O acto informativo da Business Factory Food programado no campus de Lugo terá tamén a súa réplica o vindeiro 8 de abril no edificio Cibus do campus compostelá. O director da Área de Valorización, Transferencia e Emprendemento da USC, José Luis Villaverde Acuña; o xerente da Business Factory Food, Javier Álvarez Osuna, e Juan Feijoo Casanova, da Área de Competitividade-Igape, serán os tres relatores que participarán na posta de largo da BFF entre a comunidade universitaria compostelá.


Outras imaxes


López Mosquera, entre Álvarez Osuna e Feijoo Casanova, no edificio Cactus do campus de Lugo